Slipsten ABS Slipskål 11 Slipskål 5 & 6 Sliptopp 15 Sliptopp 18 Slipsten 18R Slipskiva 1 Slipskiva 14 Slipsring 2

Produkter

Vi tillverkar högkvalitativa slipprodukter som slipskålar, sliptoppar, slipskivor, slipstenar samt slipringar. Slipprodukterna lämpar sig för industrier och gjuterier som jobbar med gjutjärn, stål, rostfritt stål, syrafast stål, järn, andra icke järnmetaller, betong samt sten. Slipprodukternas uppgift är att putsa det gjutna, snygga till det fula och jämna ut det hårda och skrovliga. Resultatet blir en jämn och fin yta.

Varje produkt vi säljer, tillverkas i Sverige och beståndsdelarna vägs och blandas för hand, för att slutligen balanstestas och rundgångsprovas. Alla slipprodukter från Swedish Abrasives AB är fenolplastbundna. Slipprodukter från Swedish Abrasives AB har en hög livslängd och lämpar sig för kunder som arbetar med grövre råmaterial, då produkterna vi tillverkar avverkar större mängder stoff. Slipprodukterna är oerhört tidseffektiva och kan användas i luftdrivna, handhållna eller stationära maskiner.

I vår produktkatalog presenteras våra vanligaste produkter. Saknar ni något i Swedish Abrasives AB:s utbud, betyder det att detta inte är en standardprodukt, men vi är vana vid att ta fram nya specialtillverkade produkter åt våra kunder. Det kan handla om sällsynta mått eller dimensioner, andra typer av bultar eller gängstorlekar, alternativt att ni ställer särskilda krav med tanke på användningsområde.

Vi tycker alltid att det är intressant att få arbeta med nya utmaningar och ni når oss enklast genom hemsidans kontaktformulär eller per telefon.