Om oss

Om ossHistoria

Historia – milstolpar i Swedish Abrasives AB:s historia

Vår verksamhet drog igång i Karlstad år 1961, under namnet Slip-Bransa och redan då var produktionen inriktad på att tillverka bakelitbundna slipskivor. Ett decennium in i Slip-Bransas historia köptes bolaget upp av en viktig leverantör, nämligen PEA Industriprodukter AB i Kristinehamn. Det var grundaren Per Arne Jacobsons initialer som gav namn till bolaget, vilket senare ändrades till PEA Slipmaterial AB. I slutet av åttiotalet såldes PEA Slipmaterial AB till en anställd och 1991 flyttades hela verksamheten till Degerfors. År 2003 övertogs verksamheten av Swedish Abrasives AB som än idag driver verksamheten.

I början av år 2009 valde vi att byta upp oss till bättre lokaler i Jönköping, för att få ett smartare logistisk läge. Med vår mekaniska expertis och långa erfarenhet inom tillverkningsindustri, fortsätter vi atta bygga på det goda rykte som verksamheten har byggt upp under de senaste femtio åren.

Genom att ha teknisk utveckling som ledstjärna och internationellt företagande som målsättning, är Swedish Abrasives AB ett perfekt namn så väl i dagsläget som i framtiden.